Hur man hyr logistikmark i Stockholm

13 september 2022 Helen Johansson

editorial

Om du behöver hyra mark

Stockholm har mycket att erbjuda hyresgäster som letar efter logistikmark. Stockholm ligger i hjärtat av Sverige och är en stor transportknutpunkt med utmärkt infrastruktur. Dessutom erbjuder staden en mängd olika incitamentsprogram som är utformade för att uppmuntra företag att etablera sig här. Därför är det ingen överraskning att efterfrågan på logistikmark i Stockholm är stor. Här är vad du behöver veta om du funderar på att hyra logistikmark i Stockholm.

image

Var tydlig med dina behov

En av de största anledningarna till att överväga att hyra logistikmark i Stockholm är de olika incitament som staden erbjuder. Dessa inkluderar
– En 12-årig skattelättnad för företag som bedriver internationell sjöfart.
– En 2-procentig sänkning av fastighetsskatten för företag som sysslar med transport och lagring.
– En 20-procentig sänkning av bolagsskatten för nya arbetstillfällen som skapas av företag som etablerar sig här.
– En 50-procentig minskning av socialförsäkringsavgifterna för nya arbetstillfällen som skapas av företag som är etablerade här.

Dessa incitament är tillgängliga för företag av alla storlekar, vilket gör Stockholm till ett attraktivt alternativ för både små och stora företag. Dessutom erbjuder staden en rad andra fördelar som tillgång till kvalificerad arbetskraft och en företagsvänlig miljö. Därför är det ingen överraskning att efterfrågan på logistikmark i Stockholm är stor.

Om du är intresserad av att hyra logistikmark i Stockholm finns det några saker du behöver veta om processen. För det första är det viktigt att du har en klar uppfattning om vilka behov ditt företag har. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa ditt sökande och hitta fastigheter som är väl lämpade för dina behov. När du har hittat några potentiella fastigheter är det dags att börja förhandla med hyresvärdarna. Se till att ha din ekonomiska information redo så att du kan ge hyresvärdarna en uppfattning om din förmåga att betala hyran. Slutligen ska du vara beredd att skriva under ett långsiktigt hyresavtal; de flesta hyresvärdar är inte villiga att hyra ut från månad till månad.

Stockholm är ett attraktivt alternativ för företag som vill hyra logistikmark tack vare dess läge, infrastruktur och incitamentsprogram. Om du funderar på att hyra logistikmark i Stockholm, se till att ha en klar uppfattning om dina affärsbehov och vara beredd att skriva under ett långsiktigt hyresavtal. Kika gärna in https://www.damattsson.se/upplagsmark/ för mer information! Med dessa tips i åtanke är du på god väg att hitta den perfekta fastigheten för ditt företag. Tack för att du läste!

Fler nyheter