Ett välstädat kontor ger ett bra intryck på besökare, kunder och samarbetspartners. Det gör dessutom att det blir en trevligare plats för anställda att arbeta i. Fördelarna med kontorsstädning är många, för att bara nämna ett par så handlar det om hygien och bra luft.

God hygien minskar spridning av bakterier

På en arbetsplats rör sig många människor, vilket gör det väldigt viktigt med god hygien. Man bör se till att toaletterna städas ofta och att där alltid finns tillgång till toalettpapper, handtvål och pappershanddukar. Pappershanddukar är ett mer hygieniskt allternativ till vanliga handdukar eller handtorkar. Man bör även poängtera vikten av att torka händer så att de blir helt torra, risken för överföring av bakterier är nämligen större från fuktig hud än från torr hud. Det är även viktigt att hålla rent om det finns ett pentry eller en köksdel för att inte sprida bakterier där.

Bra luft hjälper hjärnan 

Om det dammas, damsugs och moppas regelbundet så kommer det att finnas färre dampartiklar i luften, vilka annars kan skapa irritation i luftvägar. Bra ventilation är också viktigt, då dålig luft gör att man blir trött, får huvudvärk och svårt att fokusera. 

En bra investering i arbetsplatsen

Genom regelbunden städning blir det en trevligare arbetsmiljö för anställda vilket också bidrar till mer arbetsmotivation. Pigga, alerta och fokuserade arbetare är avgörande för effektivt arbete och genom god hygien håller sig alla dessutom friskare. Det betyder att städning är en mycket kostnadseffektiv tjänst att använda sig av. Är man i behov av kontorsstädning i Stockholm så finns det professionella firmor att ta hjälp av. En av dom är Stockholms Allstäd AB, de erbjuder skräddarsydda tjänster anpassade efter varje kunds behov. Man kan välja om man vill ha hjälp med städningen ofta eller bara någon gång ibland, samt hur mycket eller lite man vill ha städat.