Undrar vad framtiden kommer att ha att säga om oss människor som lever idag? Eftersom vi aldrig förut i historien har dokumenterat så mycket av våra liv kommer det att finnas gott om material för våra efterkommande att analysera. Det är egentligen otroligt på hur kort tid alltid har förändrats. 
Från att kamerorna för hemmabruk var stora otympliga klossar på 80-talet så får vi idag plats med dem i fickan genom våra mobiltelefoner. Upplösning är dessutom svindlande skarp. Mer skarp än verkligheten till och med. 

Som vanligt innebär denna tillgänglighet att i princip vem som helst kan dokumentera sitt liv och sedan lägga ut det på någon av de sociala medierna. De riktigt smidiga har ett tillhörande stativ från coolpriser.se för att verkligen kunna fånga sig själva på bästa sätt. Det blir i slutändan en blandning av högt och lågt där saker som rent ut sagt är skräp samsas med sådant som faktiskt ger mervärde till människor i deras liv.

Vad som blir resultatet av detta minst sagt varierande utbud bli upp till framtiden att bestämma. Hur våra efterföljare kommer att påverkas av tekniken är dock något som vi formar i detta nu.
Det pågår en diskussion kring hur vi människor påverkas av denna extrema tillgänglighet till att bli underhållna och stimulerade. Är det till exempel så att vi just nu formar våra barn till att aldrig vara uttråkade? Genom generös tillgång till skärmar vänjs de att alltid kunna klicka på nästa grej. Baksidan med detta kan vara att de senare i livet kommer att få det svårt att koncentrera sig på en uppgift. 
Det finns till och med de som säger att fokusering kommer att vara en superkraft i framtidens samhälle.

Hur det än blir återstår att se. Dock är det värt för alla att reflektera över tekniken och dess roll i våra liv.
Klarar du dig till exempel en dag utan att titta på din mobiltelefon?