Varför du som ung bör tänka på avsättning till tjänstepension

12 april 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Som ung kan man ofta känna att pensionen är så långt borta att det inte är värt att tänka på den. Men sanningen är att din framtid och ditt ekonomiska välbefinnande kan förbättras avsevärt om du börjar överväga att inrätta en tjänstepension så tidigt som möjligt. Som vi kommer att diskutera i det här blogginlägget kan det att göra det nu ge dig många fördelar senare på vägen; från skatteeffektivitet och skydd mot inflation till trygghet och garanterad inkomst under pensioneringen. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i just nu är det aldrig för tidigt att utforska hur det kan hjälpa dig att starta en pensionsplan för att skapa förutsättningar för framgång flera år framåt i tiden!

 

Om du börjar med att inrätta en tjänstepension så snart som möjligt kan du dra nytta av den skattemässiga fördelningen. Inbetalningarna till din pensionsplan dras från din lön före skatt, vilket innebär att du kan spara mycket pengar på dem med tiden. Dessutom är all tillväxt eller inkomst som genereras av dina investeringar befriad från beskattning tills du ska ta ut medlen. Detta innebär att du kan bygga upp en större pensionsfond med tiden, vilket gör att du har mer pengar att tillgå senare i livet.

avsättning till tjänstepension

Samspel med din arbetsgivare

Avsättning till tjänstepension är något som din arbetsgivare står för och de brukar sätta undan en viss procentsats på din lön varje månad. Men du ka n också själv välja att plussa på i denna avsättning för att helt enkelt öka de medel som är tillgängliga för investeringar av din försäkringsmäklare.

 

En annan viktig fördel med att inrätta en tjänstepension är skydd mot inflation. Inflationen urholkar dina pengars köpkraft med tiden, men med en pensionsplan kommer dina investeringar sannolikt att öka. Kontakta ett försäkringbolag som sysslar med tjänstepension redan idag. Ett tips är att vända dig till AFA Försäkring, du hittars dem och deras tjänsteutbud på https://www.afaforsakring.se/privatperson/avsattning-till-tjanstepension/ 

Fler nyheter