För dig som inte tidigare vågat dig på att köpa och testa sexleksaker är det verkligen dags nu. Varje vuxen bör äga minst en sexleksak så hen kan skapa sin egen njutning eller förhöja njutningen tillsammans med sin partner. Vanligtvis köper vi troligen vår första tillsammans med en kompis eller i vår första trevande relation. Hur var din första gång? Hur gick det till när du inhandlade din allra första – eller har du helt enkelt inte gjort det än?

 

Läs på eller fråga

Varje sexbutik idag har ett otroligt brett utbud och det kan du välja att se som en godisbutik av inspiration där du kan välja och vraka eller så kan du se det som skrämmande och förvirrande. Naturligtvis enklare om du upplever det första scenariot. Som med allt som är nytt är ju internet en underbar källa till information och kunskap. Här kan du söka dig fram till exempel på sexleksaker för nybörjare och få både tips på vad som är en bra början liksom få förklarat hur de fungerar och vilken effekt alla olika leksaker har. Vill du till exempel ha batteridrivet eller med sladd. Kanske vill du ha en massageleksak som inte alls vibrerar.

 

 

Inte konstigt att fråga

Besöker du en butik som säljer sexleksaker är personalen välinformerad om alla typer av önskemål och behov och vilka produkter de ska rekommendera. Berätta att du är nybörjare och be om deras rekommendationer. Passa på att fråga om allt du undrar över så du inte kommer hem och tvekar att använda din nya “bästa vän” som skulle kunna vara en rabbit eller ett ägg. Finns där ingen butik i närheten eller är du lite för blyg så kan du handla diskret online, googla till exempel på sexleksaker för nybörjare så finner du mängder av bra information, tester och tips.