När man skickar paket inom EU eller till länder utanför Europa så kan det vara bra att använda sig av ett företag med lång erfarenhet och med verksamhet över hela världen som exempelvis dhl. Om man så är privatkund eller företagskund vill man oftast att paketet ska vara spårbart och att det hanteras av samma företag hela vägen fram till mottagaren. Då är internationella företag som DHL att föredra. I Sverige finns det flera företag med bra och kundnära service som enkelt kan hjälpa till om man vill skicka ett paket med till exempel dhl eller något annat transportföretag inom Sverige eller utomlands.

 

 

Ett paketföretag har bättre priser och service

 

Ofta kan det vara enklare att vända sig till något av paketföretagen i stället för direkt till transportföretaget. Då kan man enkelt få hjälp med att jämföra och få fram bästa pris med exempelvis dhl. Faktum är att priset oftast är lägre om man vänder sig till något av dessa företag eftersom de får mängdrabatt från transportföretagen. De har också bättre kundservice eftersom deras arbete endast är att bistå själva kunden då de fungerar som en länk mellan kund och transportföretag. Detta gör också att själva transportföretaget kan få koncentrera sig på det som de är bäst på. Att transportera och leverera säkert och snabbt.

 

Räkna ut priset snabbt och enkelt

 

Oavsett om man som privatperson eller företagare ska skicka ett paket, dokument, pall, bohag eller container kan man enkelt och snabbt via ett paketföretag få fram bästa pris på bara några få minuter. Via deras hemsidor skriver man in uppgifter om försändelser i deras prisräknare och de bästa alternativen från olika leveransföretag som exempelvis dhl räknas då ut automatiskt. Sedan är det bara att välja det erbjudande som passar försändelsen bäst och man bokar upphämtning och leverans direkt på hemsidan.