Städning, det är ett ganska laddat ord. För städning är ett måste. Ett nödvändigt ont. Något som till skillnad från en hel del annat inte går att smita ifrån, i alla fall inte i längden. Förr eller senare måste vi faktiskt fräscha upp badrummet, skrubba i köket och göra rent fönstren. Det gäller en egen lägenhet eller ett hus såväl som ett kontor och en butik. Överallt där människor lever, umgås och arbetar behöver vi hålla efter för att skapa en trivsam, vacker och hygienisk miljö. Kanske väljer man att leja bort städningen. När det gäller städning i stockholm finns det goda möjligheter att anlita professionella firmor

 

 

Roliga städtips

 

Ibland väljer vi att städa själva. Eller så väljer vi att leja bort till exempel fönstertvätt och flyttstädning. Många firmor, till exempel Grönings Städ & Fastighetsservice, har en lång rad tjänster på sin lista. Även gräsklippning och skötsel av häcken kan man leja bort om man vill. Men trots allt städar de flesta människor själva i alla fall någon gång i livet. 

 

Här kommer tre tips för att göra städningen lite roligare: 

 

  1. Överrösta dammsugaren med din favoritmusik. 
  2. Se städningen som ett avancerat pass av mental träning, genom att bara tänka på till exempel toalettborsten en stund. 
  3. Skapa ett tydligt mål – se ett skinande rent och fräscht hem framför dig. 

 

Samstädning

 

Ett annat tips för att liva upp städningen är att gå ihop några vänner och hjälpas åt. Först städar man några timmar hos en person, och sedan går man vidare till nästa lägenhet eller hus. Eller om det nu är trädgården som skulle behöva en uppryckning hos någon av er. Det är roligare att städa tillsammans – man ser resultat snabbare och att skrubba kökskakel blir mycket intressantare när man samtidigt får prata av sig lite. Förslagsvis avslutas den stora städdagen med en fest. En städad sådan, naturligtvis.