Det finns många fördelar med att installera bergvärme

06 november 2021 Cecilia Olsson

advertorial

Att ha ett bra uppvärmningssystem i sitt hem är viktigt både för privatekonomins och miljöns skull. Det finns flera olika sätt man kan välja att värma upp sitt hem och kranvatten, till exempel värmepumpar, olja, pellets och direktverkande el. Ett av de mest hållbara och populära sätten är att installera en bergvärmepump. En bergvärmepump hämtar solenergi som finns lagrad i berget, sjöbotten eller någon meter under gräsmattan. Det betyder att man tar till vara på den naturliga energin som redan finns i marken.

Trygg installation av bergvärmepumpar

ÖVT (Östgöta Värmepumpsteknik) är ett företag som är experter på värmepumpar. De erbjuder kompletta installationer för att kunder skall kunna få en högkvalitativ anläggning till bästa pris som garanterar låga driftskostnader i många år framöver. ÖVT arbetar med bergvärmepumpar från Nibe och Daikin. 

Nibe ger bekväm energiförsörjning i hemmet 

Med en bergvärmepump från Nibe kan man minska sin energikostnad med upp till 80 procent. Förutom de ekonomiska besparingarna så kan man även känna sig nöjd med att man får en miljövänlig, förnybar och kostnadsfri energikälla som minimerar hushållets CO2-utsläpp. Med en bergvärmepump från Nibe så får man bekväm försörjning av värme och varmvatten, samt kan även kyla hemmet under varma dagar. Det gör att man alltid kan ha en bekväm inomhusmiljö oavsett tid på året. 

Daikin anpassar sig efter hushållets behov

Daikin bergvärmepumpar ger alltid rätt värme och varmvatten, det kan den göra tack vare att den  följer hushållets utveckling. Med hjälp av varvtalsstyrningen så anpassar sig värmesystemet automatiskt mellan 2,5 och 13 kW och täcker därmed behoven i de flesta hus. Med Daikins tillbehör Online Control Heating kan man dessutom styra sin värmepump via telefonen, bekvämt och effektivt.

https://varmepumpsteknik.se/varmepumpar/bergvarme/ går det att läsa mer om vad ÖVT kan göra för att du ska få hållbar och trygg energiförsörjning i din bostad. 

Fler nyheter