Det börjar lacka mot jul. Det borde väl vara okej att säga såhär en bit in i november?
Inte?
Okej, det är kanske lite tidigt än, men i dessa trista tider så behöver vi kanske all uppmuntran som vi kan gå. Julen är trots allt en ljusets och värmens tid – mitt i den kalla vintern.

Glögg och kuber

Det är svårt att riktigt veta hur man ska känna inför denna högtid i år. Inte på grund av högtiden i sig utan på grund av läget i Sverige och i världen. Kommer vi att kunna få ses som vanligt i jul eller inte?
Allt fler röster tycks yrka på att det är dags att vi tar till tuffare åtgärder gällande hur vi bemöter viruset, även i Sverige.

Det gäller helt enkelt att förbereda sig på det värsta, utan att släppa taget om glädjen och hoppet. Vi människor är trots allt experter på att skapa stora saker med små medel. Det är på något sätt just med denna förmåga, och attityd, som vi som art har tagit oss fram till där vi är idag.

Om inte annat så blir kanske julen i åt tillfället då vi äntligen löser den den kluriga Rubiks kuben från Master Cube Store. Kanske köper vi nya hjärnpussel till våra nära och kära? På så sätt går julen 2020 till historien som året då vi enade våra krafter mot en gemensam fiende – inte något virus då, utan just den där kuben som gäckat oss så länge.

Det gäller helt enkelt att skapa sitt eget ljus här i mörkret – både i vinterns mörker och den globala skymningen som just nu råder. 

Därför är det viktigt att komma ihåg två saker i dessa prövande tider: 

1. Ljuset skiner alltid starkast när det är som mörkast.

2. Det är också när det är som mörkast som gryningen börjar segra över natten.