För många företag är gasol en nödvändig del av verksamheten. Beroende på typen av verksamhet varierar naturligtvis åtgång och därmed typ av flaska. För ett företag med truck eller ismaskin är det M16 som gäller, medan restaurangen har behov av P19 eller P45.

Gasol är ett fantastiskt drivmedel – säkert och effektivt. En M16 monteras enkelt på trucken och räcker länge. En P45 i restaurangköket hjälper er att laga mat hela dagen, snabbt och effektivt utan väntan på uppvärmning. Till er gasoltub behöver ni regulator och slang som enkelt kan handlas i närmaste järnaffär eller beställs från webben.

Säkerhet och gasol

För dig som arbetar professionellt med gasol är det antagligen självklart med säkerheten. När det gäller gasolprodukter handlar detta med säkerhet både om själva gasolflaskan och om den utrustning man använder. Alla slangar måste kontrolleras regelbundet. De slits och kan då börja läcka. Ett bra tips är att ha läckspray på plats och regelbundet kontrollera så att ingen gasol pyser ut. Slangarna ska bytas minst en gång om året och gärna kontrolleras varje vecka om den används dagligen. Regulatorn kan man också testa med läckspray. Bästa sättet att kontrollera gasoltuber är att använda en seriös och kompetent leverantör som exempelvis primagaz.se.

 

 

Vikten av en seriös leverantör

Genom att handla från en leverantör som regelbundet kontrollerar alla flaskor så försäkrar man sig om att slippa olyckor och tillbud. Mindre seriösa firmor kan ha bättre priser, men det är det inte värt den dagen då olyckan är framme. Visste du att du kan välja mellan att köpa och hyra dina gasoltuber? Om du ska starta upp en verksamhet som kräver gasolanvändning kan det kännas onödigt att köpa alla flaskor – hyr då istället. Du kan alltid köpa loss flaskorna senare. Om du bara behöver gasol under en kortare period är hyra ett klart bättre alternativ.