Gör bilen fräsch på nytt med billackering i Malmö

23 september 2021 william eriksson

Du är lite stressad. Ska bara snabbt förbi affären och köpa mjölk innan du kör vidare. När du kommer till parkeringen ser du att det såklart är fullt av bilar överallt. Du hittar ingen ledig parkeringsplats. Du kör runt ett tag och plötsligt ser du en lucka. Längst bort, mellan två bilar ser du den, en smal liten öppning. Det är ett gränsfall, men du bestämmer dig ändå för att ge det ett försök.

Du är en van förare och stadig på handen, och därför ser du dig inte riktigt för när du kör in, märker inte att en av bildörrarna plötsligt öppnas. Plötsligt hör du bara gnisslet från billack som repas. ”Iiieeeeek”, skriker det. I bilen bredvid sitter en person och ser något skyldig ut. När du kommer ut ser du det. En lång, ful remsa över hela sidan.

 

 

Billackens två funktioner

Exemplet ovan är bara ett tillfälle när du kan behöva lackera om din bil. Lacken på bilen fyller två funktioner. Dels skyddar den mot rostangrepp, dels gör den också bilen finare att titta på. Att lackera om en bil är ofta ett av de svåraste momenten i en reparation, och då gäller det att personen som utför lackeringen vet precis vad den håller på med. 

Förutom hantverksskicklighet behövs också bra utrustning. För dig som behöver ny billackering i Malmö finns som tur är båda delarna. En av de svåraste sakerna kan vara att färgmatcha rätt, så du inte riskerar åka runt med en bil som mer liknar ett fläckigt militärfordon än det fina åk du en gång ägde.

En del går ännu längre och väljer också att göra något roligt av sin billackering. Kanske vill du känna dig som en riktig rocker och måla flames på din bil? Eller föreviga din favoritfilm? Då kan du kontakta en motivlackerare.

Fler nyheter