Gummiplattor kan dämpa fall samt skydda kroppen från skador och värk

13 augusti 2021 Cecilia Olsson

Som småbarnsförälder kan det finnas ett behov av att göra hemmet och trädgården så säker och trygg som möjligt för sina barn. Det finns många saker som innebär en risk för barnen och man bör därför barnsäkra hemmet så mycket som möjligt för att undvika allvarliga skador. En produkt som kan vara väldigt användbar i detta syfte är gummiplattor. Golvplattor som är tillverkade i gummi kan användas både inomhus och utomhus för att dämpa eventuella fall och minimera risken för skador.

Säkra barnens lekar men hjälp av gummiplattor

Hos e-plast.se hittar man gummiplattor från Unisoft som är tillverkade av granulerade bildäck, vilket gör ytan halksäker och mjuk. Plattorna är därför väldigt lämpliga att använda på lekplatser, vid ingångar, runt en pool eller en studsmatta. Genom att använda gummiplattorna under en gungställning eller en rutchkana så landar barnen alltid mjukt. Tack vare gummiytan så är risken minimal att barnen halkar om det skulle börja regna eller om plattorna av någon annan anledning blir blöta.  

Gummiplattor kan också vara användbara för vuxna

Unisoft-gummiplattor kan även vara ett riktigt bra val för den som vill skona sin rygg från värk. Om man till exempel arbetar stående vid ett skrivbord eller vid en arbetsbänk så är det en bra idé att lägga några gummiplattor på ytan där man står. Det kan hjälpa ryggen att slappna av samt skonar ben och fötter så att man slipper värk och trötthet i kroppen.

Är man en person som reser runt mycket på mässor och står många timmar per dag i en monter så kan det vara väldigt smart att ta med sig Unisoft-golvplattor för att skona kroppen. Plattorna kan enkelt placeras ut på golvet och fästas ihop med varandra vilket gör de smidiga att ta med på resor.

Skydda barnen eller din egna kropp med hjälp av användbara gummiplattor. 

Fler nyheter