Höga krav på kvalitativa medicintekniska produkter

17 oktober 2021 Lily Hansen

advertorial

Letar du efter prototyper inom medicinteknisk utrustning, så kan du ha hittat rätt. Det finns ett antal dedikerade finmekaniska verkstäder om specialiserat sig på den typen av produkter. Ofta jobbar man i plast eftersom det krävs inom branschen de används i. Om din verksamhet letar efter en duktig leverantör av medicintekniska produkter, finns det bra källor till det om man har tålamod. 

För att tillverka dessa produkter, krävs ofta mångårig erfarenhet och kunskap om hur exempelvis plast fungerar och hur det ska bearbetas. Goda kunskaper i CAD/CAM är meriterande och känsla för detaljer är A och O.

 

Gör din beställning

Ibland behöver man kanske bara någon enda prototyp eller så önskar man en mindre serie av några färdiga produkter som man sedan kan montera. Hör med din finmekaniska verkstad vad de kan göra för din verksamhet. Förklara vilken bransch du är i och hur många produkter ni behöver till er. Verkstaden kommer säkert kunna lämna en offert med en tidsplan och ett prisförslag som ni kan enas kring. 

Eftersom det rör sig om medicintekniska produkter så har ni höga krav på att de håller måttet och därför kan det vara värt att göra lite research innan man skrider till verket. Undersök case studies och hör med verkstaden vad de har gjort för jobb tidigare. Troligtvis kan någon kollega i branschen rekommendera dem om de har gjort ett bra jobb innan. 

 

 

Höga krav

Önskar ni produkter i något annat material så kan ni fråga er verkstad om det. Ofta har de kunskap om bearbetning av många olika material så det är säkert inga problem. 

Kravet på precist utförande är mycket högt när det gäller medicintekniska produkter. Var därför noggranna när ni söker efter en leverantör av just detta. När ni hittar en firma som verkligen kan leverera, på alla plan – då kan ni ha en långlivad partner i verksamheten.

Fler nyheter