En vuxen har tjugoåtta tänder att ta hand om varje dag, plus eventuellt fyra visdomständer. De ska borstas noga minst två gånger om dagen i två minuter. Redan från barnsben får man lära sig att borsta tänderna noga, även om det är lätt för barnen att zooma ut från sin tandborstning. Barnens fokus ligger inte alltid på att borsta tänderna så noga. Det är lätt hänt att de fastnar i en serietidning eller en bok och låter tandborsten bara sitta i munnen.

Hjälp barnen att borsta tänderna

På tandläkarens rekommendation ska man alltid hjälpa barnen att borsta tänderna tills de är cirka 12 år. Detta för att de ska få med sig en bra tandborstningsrutin. När man borstat färdigt på barnen kan de även få borsta själva lite grand så de får öva själva. För att upprätthålla en bra rutin för barnen vill tandläkarkåren att man borstar redan från det att den första lilla tanden syns.

Årligen går barnen på kontroll av tänderna hos tandvården. Då kan tandläkaren fånga upp barnen i tid innan det går för långt med eventuella tandproblem. Det gäller även vuxna patienter som går till tandvården. Att gå på den årliga kontrollen är ett bra sätt att ha koll på tandhälsan.  

Tandvård för alla

Innan man besöker Tandläkare Kista kan man se vad tandläkare erbjuder för tjänster på https://www.tandlakarekista.se/. Det går att få allt från vanliga rutinkontroller och behandlingar till estetisk tandvård. Oavsett vem i Kista som är i behov av tandvård har de bra behandlingar.

Ett mål är att besöken ska ske i en lugn och stressfri miljö för patienterna. Även tryggheten i att få samma tandläkare vid de olika besöken väger tungt. Ibland blir tandvården kostsam, då är det bra att veta att man kan få en avbetalningsplan. Alla ska ha råd med bra tandvård.