I Västerås finns perfekta mobilkranar för alla

16 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Några av världens mest fantastiska underverk är stora konstruktioner som har överlevt tidens alltid lika vassa tand. Det finns till exempel pyramider i Egypten och i Mexico som är ett under att människor över huvud taget lyckats bygga ihop. I England finns Stonehenge som är en stenformation som det är svårt att förklara hur människor lyckats få på plats.

Människorna som genomförde dessa hade ingen modern teknologi eller verktyg som kunde hjälpa dem. I stället var det med blod, svett och tårar som varje del av konstruktionerna kom på plats. Idag finns det däremot hjälp att få som underlättar arbetet avsevärt. 

 

Den moderna mobilkranen

Vad hade inte historiens människor givit för att ha kunnat använda sig av dagens lyftkranar? Hur mycket lättare hade det inte gjort arbetet med pyramiderna, tempel och andra historiska monument som fortfarande går att beundra runt om i världen. Idag finns däremot möjligheten att använda modern utrustning för att inte behöva göra allt för hand. 

Ett exempel på sådan utrustning är mobilkranar. Det är en kran med in- och utskjutbar bom som är fastsatt på en mobil plattform. Bommen kan sedan höjas och sänka för att förflytta material. Det sker med hjälp av hydraulcylindrar eller med hjälp av kablar. 

 

kran

 

Olika varianter för att tillgodose dina behov

Mobilkranar i västerås kommer i olika utföranden beroende på vilka behov du har. Alla lyft kräver inte samma kran och det gäller även beroende på vilken typ av arbete som ska utföras. Därför kommer kranar i olika storlekar och med olika kapaciteter. 

Det innebär att du kan få en mobilkran som passar just ditt projekt. Det kan vara en nybyggnation eller ett specifikt arbete inom industrin. Du har då möjlighet att få en kran som passar dig och dina behov, utan att behöva oroa dig för att kranen inte kommer att passa projektet.

Fler nyheter