Ibland är det svårt att komma iväg på livespelningar eller konserter. Det kan krävas långa resor, dyra biljetter eller väldigt lång framförhållning. Tyvärr händer det också att event blir inställda, för att artisten blir sjuk eller av andra skäl.

Även om upplevelsen skulle ha varit oslagbar så finns det ganska schyssta substitut. En del av dem är enkla. Samla vännerna i soffan och njut av musiken tillsammans. Det kan bli en kväll att minnas. Inte minst om du har en bra skärm för bilderna och riktigt bra högtalare för optimal ljudåtergivning. 

Eurovision eller Loa Falkman

De riktigt krävande musikälskarna kan både tonarter, våglängder och hertz. Att köpa nya högtalare i göteborg tar väldigt lång tid för dem. Hur låter mellanregistret? Är basen lagom framträdande? Är det rätt subwoofer? Den här kundgruppen vet också att rummet där anläggningen står har betydelse. Är det många hårda ytor som gör att ljudet studsar? Det kan förbättras med mattor och gardiner. Finns det plats för allting? När stereo-ljud spelas upp, måste det komma från två källor som är på lagom avstånd från varandra. Dessutom behöver all ny musikutrustning spelas in, alltså som när du vänjer fötterna och går in nya skor. 

 

Inredningsdetalj eller bara teknik

Självklart kan du få en högtalarutrustning som matchar soffan och övrig inredning. I många fall kan du välja tyg eller färg, som kan bytas ut efter ett tag. Även om uppspelning av ljud följer vissa regler, så kan material, stil och storlek variera mycket.

Mycket är såklart en smaksak, men du får vara beredd på att satsa en del om du vill ha det bästa. Somliga lägger pengarna på sin cykel eller bil, andra bygger nytt kök eller reser mycket istället. Glöm inte bort att lägga några kronor på bra högtalarkablar och använd gärna gummifötter om du sätter ett stativ på golvet.