Har du hittat din plats här på jorden? Oavsett om det är en fysisk plats eller en syssla. Eller kanske ett sammanhang som i en familj. 
Känner du att du i grund och botten är där du ska vara? 

Det handlar inte om att man ska vara lycklig hela tiden. Aldrig känna sorg. Utan det handlar snarare om att känna att vad som än händer så är det okej – för att du är i det sammanhang som känns rätt för just dig.
Då spelar det faktiskt mindre roll med motgångar. När du har en grundtrygghet så ved du att de – motgångarna – är temporära.
Detsamma gäller framgångar. Allting har sin tid, och det gäller att njuta medan de varar.

Njuta av motgångar?

Jo det går faktiskt att göra det. Men kanske inte på det sättet som man vanligtvis associerar njutning – som att sitta i en Herman Miller Aeron från Valuehsop och känna sig som hand i handske.
Utan det handlar om att dra nytta av de lärdomar som en motgång för med sig. 

Den allra mest grundläggande lärdomen som motgångar för med sig är denna: Du kan sällan kontrollera omständigheterna, men du kan kontrollera om du ska reagera eller agera på omständigheterna.

Makten ligger nämligen i ditt huvud. När du hamnar i vad som känns som en virvelstorm går det faktiskt ändå att hitta ett fokus. Att fatta ett beslut och agera efter det.
Med detta sagt är det inte alltid säkert att ditt beslut kommer att leda dig till framgång, men det var ändå ditt beslut.

Från och med nu: Le när du känner det där bekanta stinget av en motgång. Säg ”Välkommen!” och försök lista ut vilken lektion den bär med sig. Luta dig tillbaka i din kontorsstol och skriv ned det du tänker och upplever. 
Inkorporera sedan lärdomen in i din livsstrategi. 
Då kommer du garanterat att förr eller senare finna din plats i livet.