Sommarmånaderna är alldeles för korta. Så heter det i sången och det stämmer även i verkligheten. Då vill du säkert njuta mesta möjliga av tiden när det är varmt, solen skiner och trädgården frodas. En tid när du vill kunna ta in allt det vackra och väldoftande, även om du sitter inomhus. För även ett sommarregn eller en ljummen kväll är underbar från insidan av ditt hus.

Men hur får du den där utomhuskänslan även när du är inomhus? Ett sätt är att skaffa dubbla altandörrar, där du kanske även fyller på med glaspartier på varje sida. Då kan du njuta av känslan av ute, fast inne, även om det är mitt i vintern och snön ligger hög. Genom att öppna upp båda dörrarna kan du skapa en förlängning av inomhusytan, som du även kan förstora genom att använda samma golv på båda ytorna.  

 

 

Helt eller delvis i glas

Dubbla altandörrar finns i ett flertal olika utföranden, så du kan alltid välja något som passar för dig och ditt hus. Vill du hitta inspiration så kan du göra en sökning på: altandörr dubbel. Då kommer du få upp altandörrar som är i hög kvalitet och som kommer att förhöja skönheten och känslan i ditt hus. Ett tips är att börja med att fundera över om du vill ha altandörrar helt i glas eller om du vill ha dörrar i trä med endast rutor i glas.

Därefter är det lättare att besluta vilka dörrar du vill ha till ditt hus. Tänk bara på att inte slarva med kvalitet och isolervärde. Annars kommer du snart att ångra dig när du märker att dina dubbeldörrar läcker värme på vintern. Du bör även tänka på att välja ett par dörrar som går att låsa, så att de håller samma kvalitet som en ytterdörr när det gäller inbrottssäkerhet.