Dagen kommer när man har barn att de ska välja vilket instrument som de vill lära sig. Gitarr, flöjt eller piano? Många väljer piano, vilket är ett utmärkt val. Piano är ett hyfsat enkelt instrument på det sättet att man inte behöver rätt lufttryck eller handgrepp för att få ett klart ljud ur det. Sedan tar det såklart sin tid innan man lär känna instrumentet och lär sig att läsa noter. Det är även ett otroligt vacker instrument både att se och lyssna på. Det är nog därför det har varit så populärt under flera århundraden.

 

 

Dags att köpa piano

När barnet har valt att spela piano så måste det ha någonstans att öva. Förutom plånboken brukar även utrymmet ha en stor betydelse när man ska välja piano. De flesta väljer ett elektriskt piano då man inte vill behöva stämma pianot med regelbundna mellanrum. Det finns elektriska pianon som tar lika mycket utrymme som ett akustiskt piano och sedan finns det också keyboards. Dessa har dock sällan ett lika bra ljud, men de är ett bra alternativ om man har ett väldigt begränsat utrymme och skulle behöva kunna stoppa undan det ibland. 

 

 

Olika toner

Elektriska pianon kan även ha roliga funktioner som olika toner och ljud, vilket kan vara roligt att variera mellan beroende på vilken typ av låt eller melodi som man spelar. Vissa har till och med ljudet av en oriel vilket ibland kan vara en favorit hos de små då det låter väldigt speciellt. Många gånger kan man även spela in ljud vilket gör att man kan kompa sig själv. Det är en rolig funktion om man vill lära sig att skapa sin egen musik. Söker du ett piano i stockholm och skulle behöva hjälp att frakta det hem till dig? Då kan Fyrispiano hjälpa dig med det.