Malmö ligger oroväckande nära havet. Oroväckande nära ur det perspektivet att havsnivån ständigt stiger. Staden har redan haft problem med översvämningar, och det lär inte bli mindre av den varan i framtiden om klimatet fortsätter att förändras som det gjort hittills.  

Det innebär att pumparna kommer att behöva gå varma i Malmö. Det är med hjälp av pumparna som man kan pumpa bort vattenmassorna från eventuella översvämningar. I alla fall är det mer effektivt än att använda ett öskar.  

Men det är dock inte bara dessa pumpar som kommer gå varma i Malmö. Det finns andra pumpar som behöver jobba minst lika hårt, och som redan gör det. De har faktiskt jobbat hårt i många år nu. Naturligtvis åsyftas alla de pumpar som används för att pumpa fram och tillbaka vätskor i industrin. Hur tror du annars mjölken tar sig från kossorna ut till mjölkpaketet som står i ditt kylskåp? Det är inte med öskar i alla fall, den saken är säker. 

Inga kor ersätter pumpar 

Allt har dock sin egen personliga livslängd. Så även pumpar. Men den livslängden kan såklart förlängas med hjälp av professionell och framgångsrik pumpservice. Att kunna lämna in en pump på pumpservice i Malmö är därför en slags garanti för att industrin inte ska kollapsa. Att den inte gör sig helt och hållet beroende av de existerande pumparna. Utan att de går att reparera, och till och med att ersätta om så skulle krävas.  

För pumpar, det är både staden och industrin redan beroende av. Precis som invånarna, även om man kanske inte tänker på det. Utan pumpar blir det ingen mjölk i kaffet. Om du inte har en egen ko hemma i trädgården du kan mjölka. Vilket är rätt så ovanligt. Åtminstone i Malmö. Det skulle vara en stadsko i så fall. Det enklaste är nog istället att fortsätta ta hand om pumparna.