Relining – den moderna tekniken för rörrenovering

25 april 2023 Julia Zsiga

Relining är en teknik som används för att renovera avloppsrör och avloppssystem på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Det är en modern metod som används av allt fler företag inom VVS-branschen. Relining är ett utmärkt sätt att renovera rör utan att behöva göra stora ingrepp i fastigheter eller mark.

Vad är relining?

Relining är en teknik som innebär att man lägger en speciell liner i avloppsröret. Linern består av en polymerkomposit som är lätthanterlig och formbar. När linern läggs i röret expanderar den och fyller ut alla skador och sprickor. På så sätt skapas en helt ny, tät yta på insidan av röret. Relining kan användas för att renovera rör med en diameter på upp till 2 meter och en längd på flera hundra meter.

Fördelar med relining

Relining har många fördelar gentemot traditionell rörrenovering. En av de största fördelarna är att man kan undvika stora ingrepp i fastigheter och mark. Eftersom man inte behöver gräva upp rören sparar man både tid och pengar. Relining är också en miljövänlig teknik eftersom man inte behöver använda lika mycket material som vid traditionell rörrenovering. En annan fördel är att det nya röret som skapas genom relining har en mycket slät yta. Detta minskar risken för att smuts och avlagringar fastnar på insidan av röret.

Relining

När ska man använda relining?

Relining är en teknik som kan användas för att renovera rör i alla typer av fastigheter. Det kan vara allt från en villa till en större industrifastighet. Relining är särskilt lämpligt för fastigheter som är svåra att komma åt, till exempel om rören sitter bakom väggar eller i källare. Tekniken är också användbar om man vill undvika stora ingrepp i marken, till exempel om man behöver renovera rör som går under en asfalterad gångväg eller parkeringsplats.

Sammanfattning

Relining är en modern teknik som används för att renovera avloppsrör och avloppssystem på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Genom att använda en polymerkomposit som läggs i röret skapas en helt ny, tät yta på insidan av röret. Relining är särskilt lämpligt för fastigheter som är svåra att komma åt eller om man vill undvika stora ingrepp i marken.

Fler nyheter