Så får du ut mer av din bil med motoroptimering

30 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Den nya tidens elbilar är på väg, och långsamt slås bensin- och dieselbilarna ut från marknaden. Vad betyder det för alla bilar som rullar på vägarna idag? Vi kan ju inte plötsligt skrota hela Europas, hela världens, fordonsflotta och sätta in nya elbilar istället. Man kan få vänta länge på en ny elbil idag och vi kan räkna med att våra bensin- och dieselbilar kommer att rulla många år till på svenska vägar. 

Dessutom är det många som tycker om ljudet från en riktig motor, lukten av oljor och bensin, den manuella växellådan som ger föraren mer kontroll och inte minst, möjligheten att själv kunna böja sig ner under motorhuven och fixa lite med motorn. En del är inte alls charmade av att lösa motorproblem med en dator. En del tycker om att sortera bland sina oljekannor, gummihammare, blocknycklar, insexnycklar, lednycklar, hylsnycklar och alla andra verktyg som tillhör verkstaden!

Motorvård för framtiden

Vi ska vara glada för alla motorentusiaster. Så länge som våra bensinbilar rullar runt på vägarna så tjänar alla på att de bilarna rullar så bra som möjligt. Med bra motorer minskar bränslekostnaden och det tjänar man på. Dels ekonomiskt, dels miljömässigt. 

Nu älskar ju inte alla att skita ner händerna för att trimma med en motor, men det betyder inte att man ska strunta i bilen. Tvärtom, tycker man inte om att fixa och trixa med motorn låter man andra göra det. Det finns ju andra som älskar just motoroptimering.

 

motoroptimering

 

Vad är motoroptimering?

Med rätt motoroptimering trimmar man motorns olika delar att verka perfekt tillsammans, och på så sätt få ut det mesta som går ur bilen. Det gäller inte bara snabba Formel 1-bilar eller sportiga porsche. Man kan gott trimma en hundkoja från åttiotalet!

Det handlar nämligen inte om att göra om alla bilar till sportbilar, utan att få ut det mesta ur just den bil man har. Att låta motorn få arbeta under de bästa av förhållanden. En glad motor drar mindre bensin, och mindre bensin gör bilen billigare och mer miljövänlig. Och det gör oss alla glada!

Fler nyheter