Emellanåt kan det finnas behov av att ändra om i sitt hem genom större eller mindre projekt. I en tid då det naturliga och återvunna står högt i rang kan det till exempel passa väldigt bra att anamma en lite mer lantlig stil i hemmet. Det senaste är att blanda lite gammalt och nytt genom att exempelvis klä om sitsen på en gammal stol, det gör att möbeln ser fräsch ut igen samtidigt som den ger en vintage känsla.

Små förändringar kan göra mycket

Det finns som sagt stora och små projekt man kan dra igång för att få in en ny stil i sitt hem, detta gäller såklart även med den lantliga stilen. Små saker man kan göra är till exempel att ta in enkla möbler i naturmaterial som med fördel hittats på andrahandsmarknaden. Använd hållbara material som järn och linne och häng upp svartvita bilder samt torkade växter på väggarna. 

Synlig förvaring är också något som känns klassiskt, framförallt i lantliga kök, skåp med glasdörrar (gärna spröjsade) eller enkla hyllplan som visar porslinet fixar stilen.

För den som vill ta sig an ett större projekt

Vill man ta det steget längre så kan man sätta upp paneler på väggarna eller tapetsera dem med en mönstrad tapet med blommiga motiv eller jordnära färger. Lägg in ett vackert och rustikt trägolv eller gå för en mer romantisk känsla med klinker eller stengolv. Det som definitivt ger en tydlig effekt och sätter prägel på hela rummet är att montera sidohängda fönster med spröjs. 

Hållbarhet är som sagt en viktig del i de flesta trender just nu och det är därför klokt att välja kvalitativa produkter. När det handlar om fönster så släpper dessvärre äldre modeller ut väldigt mycket värme och det kan därför vara bäst att köpa nytt. Hos Klarfönster hittar man vackra fönster med spröjs som har lågt u-värde och därmed isolerar bra.