En smartwatch är en klocka som blir en slags förlängning av en smartphone. Med funktioner och appar kan man sköta flera olika saker utan att behöva plocka upp sin telefon. Det går till exempel att svara på samtal, läsa sms och mail. Många smartklockor har även GPS och pulsmätare, vilket kan underlätta kartläggning av löprundor och annan aktivitet. Man kan helt enkelt få mycket glädje av en smartklocka, så länge man väljer en som har de funktioner man har nytta av. 

Ta reda på vad du vill ha och vilka klockor som erbjuder det

Det allra första man ska kolla upp när man letar en smartklocka är att den är kompatibel med den telefon man har. Det är också viktigt att man tar reda på att den har de appar och funktioner som man eftersöker, eftersom det kan skilja mellan olika märken och modeller. Förutom själva urtavlans design så kan armbandet ha stor inverkan på hur klockan känns på armen.

På vissa klockor är det möjligt att byta armbandet, det kan vara bra om man tycker om att variera färg eller stil. Det är också bra om man till exempel föredrar armband i silikon när man tränar men vill ha ett armband i läder eller metall de stunder då man inte är aktiv. 

Klockor anpassade för dam

När det handlar om funktioner på smartklockorna så skiljer det sig inte mellan dam och herr klockor, däremot så är designen ofta annorlunda eftersom kvinnor gärna föredrar mindre klockor jämfört med män. Det kan även vara så att man använder sig av lite olika stil och färger, men det viktiga är att man väljer en klocka som man själv tycker känns och ser bra ut på armen. På https://mysmartwatch.se/ finns ett bra utbud av smartklockor för dam, från bland annat märken som Fossil, Michael Kors, Samsung, Apple Watch med flera.