Våra tänder är viktiga för att vi ska kunna tugga vår föda, men de är även viktiga för de allra flesta för att man ska kunna le med självförtroende. För att tänderna ska kunna hålla sig friska och starka så krävs det att man lägger ner en del tid och även pengar på dem, men ju noggrannare man är desto billigare blir det. Det är nämligen så att det kan räcka med att man vårdar sina tänder dagligen samt gör regelbundna besök hos tandhygienist (ofta handlar det om varannat eller vart tredje år) för att man ska slippa dyra tandläkarräkningar. 

Bra egenvård gör mycket för tandhälsan

Genom att noggrant borsta tänderna med en fluortandkräm i två minuter morgon och kväll så ger man tänderna riktigt goda förutsättningar att hålla sig friska. Använder man dessutom tandtråd eller dylikt för att komma åt mellan tänderna samt tillför extra fluor genom att använda munskölj så förbättras chanserna för en frisk mun ännu mer. 

Varför är det så viktigt med regelbundna besök hos tandvården?

Anledningen till att man bör prioritera regelbundna besök hos tandläkare eller tandhygienist är för att det kan göra att man upptäcker eventuella fel i god tid och därmed kan slippa dyra ingrepp. Genom god egenvård kan man nämligen stoppa ett litet problem från att utvecklas till något som måste åtgärdas. En tandhygienist kan även se om man sköter om sina tänder på rätt sätt och annars ge goda råd för att man ska kunna få optimal tandhälsa. 

Söker du tandvård i Stockholm?

I Stockholm finns många professionella tandläkarkliniker att vända sig till. Gör ett sök i närområdet och undersök de olika möjligheterna som finns. Genom att gå in på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct kan man boka tid hos duktiga tandhygienister på Odenplan. De kan det mesta som rör tänder och vet framförallt hur man ska gå till väga för att få god munhygien samt förebygga tandsjukdomar.