Tips i sensommaren: Ett litet äventyr med hunden i skogen

02 augusti 2021 Mikael Barani

Sommaren är sannerligen kort och under den senaste tiden har vi även blivit påminda om att det mesta regnar bort.
Det gäller med andra ord att njuta av värmen medan det går, för snart kommer hösten att knacka på dörren.

Unika upplevelser i det lilla formatet

Det sköna med den perioden som vi nu går in i, den tidiga sensommaren, är att trycket på de klassiska utflyktsplatserna börjar minska. I takt med att den klassiska industrisemestern når sitt slut sjunker även besökarantalet.
Den som är något taktisk förlägger därför sin semester lite senare, det kan räcka med en vecka, för att få lite mer exklusivitet i sommar.

Det går naturligtvis även att anpassa sin utflyktsmål efter hur lugnt man vill ha det.
Åker man ut till skogen och väljer att gå i obanad terräng finns det garanterat inte någon trängsel därute. Det är nästan lite förvånande hur bundna vi är till de utmärkta stigarna där vi också potentiellt får trängas med andra.

Ett tips är därför att skaffa en gammal hederlig fysiskt karta och en kompass för att ge sig av ut på ett litet äventyr i skogen. Ta för all del med vovven i bilen. Vilken glädje när Fido hoppar ut ur buren från https://billiga-hundburar.se/ och får springa fritt ute bland stubbar och rötter.

Det är också dessa små och enkla äventyr som vi gärna minns när vi summerar sommaren om några veckor. 
För visst är det härligt med stora äventyr och vistelser i sommarparadis. Oftast är det dock de små stunderna som sätter sig i hjärtat och som vi bär med oss genom hela livet.
För njutning och samkväm behöver egentligen inte vara särskilt komplicerat. Istället handlar det om sällskapet och just att ägna sig åt något som känns lite spännande som ser till att vi trivs och minns händelserna i vår vardag.

Fler nyheter