Hur du väljer att förvara din båt under vintern kan variera mycket. Kanske ställer du den på din egen tomt eller tillsammans med andra i gemensam vinterförvaring. En båttrailer är alltid ett smidigt sätt att transportera din båt till vinterförvaringen. Att hyra en båttrailer över dagen är relativt billigt och en mycket smidig lösning. Det finns firmor som specialiserat sig enbart på att hyra ut båt- och biltrailers. Att köpa en egen båttrailer öppnar upp för en helt annat sätt att vinterförvara din båt. För det första finns den inte bara en modell att välja på. Utgår ifrån din båt när det kommer till storlek på båttrailern. Här finns en mängd olika att välja på. 

 

 

Tips inför förvaringen

 

Anta att din umgängeskrets är tämligen skral eller till största delen består av klenarmade medelålders livsnjutare. Då ska du boka en lyft i god tid. Kanske dina båtgrannar går i samma tankar, då kan det vara en bra idé att koordinera upptagningen med dessa. Det förutsätter också att du förberett pallningen av båten. Äger du din egen båttrailer så har du halva jobbet redan gjort. Båten kan med fördel stå på trailern hela vintern, men kom ihåg att den ska stå stabilt med jämn viktfördelning. Glöm inte att förse din båttrailer med stöldskydd. 

 

Sköt om din båt och din båttrailer

 

Precis som allting annat är det bra att regelbundet se över din båt och din båttrailer. Rengör båten grovt, slipa men spara finputsandet till våren. Båttrailern bör du också se över regelbundet.. Håll vinschen oljad, se till att däcken är pumpade och titta till dom en gång extra under vinterna. Skydda ditt ekipage från regn och rusk med presenning, i vinkel så vatten lätt rinner av och snö inte bildar stora isklumpar. Fäst presenningen ordentligt och tänk på att viss ventilation är nödvändig.