Att hyra ut din bostad – en tacksam resurs

16 februari 2022 Lily Hansen

advertorial

Bostaden, lägenheten, huset eller vad det än är du har som bas och kallar ditt hem är din resurs i livet. Inte bara för boende, återhämtning, umgänge, trygghet och aktivitet, utan också för att kunna dra in pengar när du själv inte använder den. 

Ponera att du ska på utbytesstudier en termin i ett annat land. Du gillar din bostad och vill inte göra dig av med den. Men den kommer stå tom i ett halvår. Det är slöseri med resurser. 

Under den tiden skulle den kunna användas av någon som letar efter bostad för just den perioden, och som dessutom är villig att betala hyra. Vilken vinst för er båda. Men hur gör man då? Var börjar man? 

Har du redan någon du vet vill hyra, grattis! Men du som ännu inte vet hur du ska hitta någon, och som också tycker det verkar krångligt och vill känna dig trygg med affären, bör kolla in: https://www.passionforhomes.se/hyra-ut-din-bostad.

 

hyra ut din bostad

 

Få hjälp med uthyrning

Att få hjälp med att hyra ut din bostad innebär en tryggare affär för dig. Du kopplas ihop med hyresgäster som söker just det du har att erbjuda. Du kan få hjälp med att kolla upp hyresgästen. Bara det är en bra start. Att upprätta ett avtal kan vara svårt om man är ovan, då det är mycket att tänka på, och det ska kännas säkert för båda parter. Det kan du också få hjälp med. 

Man tänker kanske inte på bostadens skick före och efter, men det kan hända saker som sedan blir kostbara för dig att åtgärda. Ett besiktningsprotokoll är en bra utgångspunkt, både för den som hyr och den som hyr ut. Då är det enkelt att se om något ändrats och vem som är ansvarig. Nu kan du resa iväg, känna dig trygg och tjäna en slant! 

Fler nyheter