Bergsprängning är nödvändig i Stockholm

16 januari 2022 Lily Hansen

advertorial

Åker man tåg till Stockholm kan man inte undvika att se hur mycket det har sprängts där för järnvägens skull. Överallt har det sprängts för att man skulle kunna få tunnlar genom berget. Det är väldigt bergigt i Stockholm, och det får man erfara inte minst om man tänker bygga hus där.

Bergsprängning i Stockholm får inte göras av vem som helst, utan det är speciella företag som arbetar med detta. Det är farligt med sprängämnen, och man måste ta stor hänsyn till miljön runt omkring. Har man otur kan schakt och tunnlar rasa in och husen i grannskapet kan få skador.

Ljudlös sprängning är en möjlighet

Helst vill man kanske att det inte smäller alls, med tanke på omgivningen. Det finns faktiskt sådana ljudlösa sätt också. Då kan man göra små hål i berget och lägga dit expansivcement som utvidgar sig och spränger berget ljudlöst.

Är man på en lite mer ödslig plats och ska bygga ett stort hus där, kan man spränga med flera, lite mindre laddningar och ändå få en stor effekt. Hur du ska gå tillväga på just din tomt kan du få råd om när du anlitar en bergsprängarfirma som är experter på just detta.

 

image

 

Saker att tänka på

Kolla upp omgivningen där du tänker spränga, och berätta för dina grannar vad som är på gång. Du kan se om det finns några risker att skada någon byggnad eller konstruktion i närheten, och försäkra dig om att du inte ställer till olägenhet eller något ras.

Kom också ihåg att det är certifierade sprängexperter som ska utföra arbetet åt dig, så det är bra att ha en rak kommunikation med dem. Slutligen säkrar man platsen, så att inte lösa stenar kan falla ner. Det är viktigt att allt görs rätt och lagligt, och att man är aktsam om miljön runt omkring.

Fler nyheter