Visst är det något speciellt med att kunna ge bort en blomsterbukett och få se mottagarens förvånade och glada min. Det spelar ingen roll vilken ålder eller vilket kön som mottagaren har, för det är något som alla uppskattar. Men ändå är det sällan som du kanske tänker på att ta med en blomma när du går bort. Eller att ta dig tiden och energin att skicka ett blombud till någon långt borta. Men du kan idag sitta i ditt hem och boka vilka blommor du vill skicka, till vem du vill skicka dem och om du vill ha ett kort där du skriver något trevligt.

 

Enkelt och prisvärt

Blir du sugen på att höra av dig till någon nära genom att skicka blommor så kan du hitta de flesta blomsterbutiker via internet. Och det är billigare än du kan tro att ge den gesten. Du kan därför sitta längst norr i landet och ändå skicka blommor i järfälla till någon du tycker speciellt mycket om. 

Finns du på plats i samma stad? Då kan du gå in i en butik som exempelvis https://www.blommorjarfalla.se/ för att välja de blommor du vill skicka och skriva ett eget kort. Därefter kan du välja om du vill leverera blommorna själv eller om du vill skicka dem med ett bud.

 

Blommornas eget språk

När du ska välja en blomma eller bukett att ge bort kan du lägga lite extra tanke genom att läsa på om blomsterspråket. Det är en slags kod som innebär att den blomma du ger bort har en betydelse som: jag älskar dig, du är saknad eller en önskan om en dejt. Kanske är du till och med så pass finurlig så att du skickar blommor med olika mening i en och samma bukett där mottagaren själv får pussla ihop budskapet.