Lära, regel eller ordning är några av de översättningar som man kan sätta på det inom bland annat buddhismen kända uttrycket tantra. Inom olika religioner betyder det lite olika, men i stort sett handlar det om hur man genom mantran, mandalor, ritualer, magi och symboler uppnår en nivå av upphöjdhet och andlig renhet. När man utför en tantramassage göteborg så är det därför en massage som inte i grunden liknar den massage man är van vid, som går ut på att ta bort knutor och spänningar i muskler och senor genom hårt tryck som skapar blodgenomströmning och värme.  

 

Kropp och själ

Balans, sexuell energi och kunskap om kroppens alla beståndsdelar och deras styrka i läkandet är vad tantramassage går ut på. Genom att försätta sin patient i ett meditativt stadium så utför man en behandling som inte enbart påverkar en kroppsdel utan hela kroppens läkningsprocess. Medan annan massage pågår under en begränsad tid så är tanken med tantramassage att det ska påverka patienten i sina grundstenar och därmed också bilda en grund som gör att skadan inte ska återkomma. Eller åtminstone inte återkomma med samma allvar som före massagen.

 

Stress som skadar

Många av de problem som patienter söker hjälp för hos någon som utför tantramassage i Göteborg har sina rötter i stress. Spänningar kan skapa knutor och frysta områden som gör att gifter samlas. Blodgenomströmningen blockeras på ett sätt som gör att ett problem inte bara kan vara mycket smärtsamt utan även mer eller mindre bli kroniskt. När man utför en tantramassage så släpper man lös alla spänningar. Och det blir på det sättet något av en nystart där man ger kroppen möjlighet att börja om från början igen. En läkningsprocess startar som gör att man både fysiskt och psykiskt kommer må bättre och även lära sig tekniker för självhjälp och egen avslappning.