För många barn börjar djurintresset tidigt med hjälp av pekböcker. Det är allt från hönor, hästar och kor till nyckelpigor och daggmaskar som barnen lär sig. En del barn släpper aldrig djurintresset och försöker ta det vidare genom att ha olika husdjur.

Ibland finns det kanske inte möjlighet att ha husdjur hemma. Man behöver avsätta tid för djuren man skaffar, men det kan också vara en allergi som påverkar. Som förälder får man vara kreativ för att hitta andra vägar att upprätthålla barnets djurintresse.

Ett sätt kan vara att leta upp en ridskola där man kan lära sig rida, sköta en häst och gosa med en häst. Kanske hittar man en favorithäst som får veta alla hemligheter man har? Hos https://www.swartlingsridskola.se/ kan man ta ridlektioner i Stockholm. En naturskön plats på Djurgården där man kan nära alla drömmar om hästar och ridning.

 

 

En hobby för hela familjen

Många vuxna börjar om med ridningen när barnen börjar rida, och hittar många gånger tillbaka till sitt eget hästintresse. Man får ett intresse att dela och utveckla med sitt barn där både förälder och barn kan vara på sin nivå.

För dem som är helt ointresserade av ridning kanske man tror att det är som att sitta och skumpa lite i en soffa, vilket är helt fel. Att rida kräver styrka och kondition hos ryttaren. Dessutom får man en bra hållning i bålen och ryggen av att hålla ordning på många hundra kilo hästmuskler.

För många är ridning en dröm man närt sedan barnsben men kanske fått avstå av olika anledningar. Vad finns det i slutet av drömmarna? En Islandsritt på Island? Hoppa över höga hinder eller få simma med en häst? 

Nu är det dags att ta tag i ridningen och boka lektioner. Ett delmål närmre drömmen om hästar som man har inom sig.